simbolul Reiki după 1930

Știți că în fizica cuantică energia este recunoscută drept natura fundamentală a existenței?

Corpul omenesc, gândurile și emoțiile noastre au la bază vibrații care oscilează la diferite frecvențe/ lungimi de undă. Reiki autentic provine din Japonia și este o practică de reducere a stresului, de creștere a vitalității și de îmbunătățire a calității vieții prin accesarea energiei universale. Vizionați filmul cu discursul susținut în Japonia, la Ceremonia inaugurării Monumentului fondatorului Reiki https://youtu.be/Yx7tLEsVX68 .

Reiki Espana cu Hiroshi Doi sensei
Reiki Espana cu Hiroshi Doi sensei

Eniko Simon & Eugen Bibo practicăm Reiki din 1995 și suntem recunoscători pentru formarea noastră în Reiki:
–    maestrului Kormos Geza (HU) pe care l-am asistat timp de 6 ani la toate cursurile Usui Shiki Ryoho (școala dnei Takata), am primit initierea de nivel profesor & maestru;
–    maestrului Fodor Gyorgy (HU) care a fost de mai multe ori in Japonia și care ne-a învățat exercițiile Reiki originale japoneze;
–    lui Hyakuten Inamoto sensei (JP) care ne-a introdus în Komyo Reiki Kai, la București;
–    lui Hiroshi Doi sensei care ne-a primit la cursurile dlui în Japonia și am fost pregătiți în Gendai Reiki HO în toate nivelele.

De asemenea am organizat și participat la conferințe cu Rick Bockner (Canada), ultimul maestru inițiat de dna Takata. În urma acestor întâlniri am demarat corespondența cu Dr. Pamela Miles (SUA) și în cadrul Asociației Reiki Usui am efectuat, împreună cu colegii Reiki, traduceri al unor articole medicale în limba română.

Reiki este o tehnică japoneză de reducere a stresului, de relaxare şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii prin utilizarea unor metode de accesare a energiei universale (energie denumită şi qi, ki sau prana) care poate fi atrasă spre sine sau spre o altă persoană în scopuri benefice. În fizica cuantică vibraţia este recunoscută drept natura fundamentală a existenţei. Aşadar, corpul uman, gândurile şi emoţiile sunt compuse din vibraţii care oscilează la diferite lungimi de undă. Reiki ne dă posibilitatea să ne mărim capacitatea şi să ne dezvoltăm relaţia cu această energie universală, aducând corpul şi mintea pe aceaşi lungime de undă cu Energia Vitală Universală. După învăţarea practicii Reiki acesta este un suport concret, inepuizabil şi la îndemână în fiecare moment al vieţii personale şi profesionale, fără să fie necesară retragerea din activităţile noastre obişnuite. Reiki este o practică de dezvoltare a personalităţii bazată pe iniţiere, o cale personală şi o formă de tehnică energetică care ajută la restabilirea echilibrului fizic, emoţional şi spiritual.

„Se poate întâmpla ca trupul să se vindece prin suflet, iar sufletul prin trup.”  Oscar Wilde

Expresia Reiki este o combinaţie a două kanji (silabe), prima dintre ele – REI – însemnând universal, cosmic, divin, spiritual, vital, iubire necondiţionată, iar a doua – KI – având înţelesul de energie, vibrație, forţă vitală omniprezentă. Combinând aceste două silabe putem înţelege sensul adevărat al Reiki: Energie Spirituală, Energie Universală, Forţă Vitală Universală, Iubire Necondiţionată, etc.

Printre beneficiile Reiki se numără: echilibrarea energiilor organismului, reducerea stresului şi a tensiunilor emoţionale prin echilibrarea sistemului nervos, echilibrarea planurilor fizic, emoţional şi mental, înlesnirea detoxificării corpului, dezvoltarea gândirii şi a viziunii pozitive, dezvoltarea gândirii logice şi a creativităţii, integrarea intuiţiei cu raţiunea.

Pentru cursuri accesați https://www.lifecoaching.com.ro/cursuri-reiki/ , pentru sesiuni de energizări (terapie) Reiki accesați https://www.lifecoaching.com.ro/sedinte-reiki/ , pentru experiența din Japonia citiți https://www.lifecoaching.com.ro/experiente-japonia/ , cartea Reiki (tipărită și ebook) o găsiți la https://www.lifecoaching.com.ro/carte-reiki/ și despre Reiki și medicină citiți pe https://www.lifecoaching.com.ro/reiki-si-medicina/.
                                                                    
Reiki ne ajută să respectăm şi să iubim propria noastră persoană, restabileşte armonia. Reiki nu are dogme, legi, interdicţii sau condiţii, poate exista liber şi poate accepta orice mod de a vedea lumea şi orice altă învăţătură.

Reiki se poate practica în paralel cu alte tehnici manuale şi energizările se efectuează cu menţinerea tratamentului medical. Este una dintre cele mai frumoase şi cele mai clare căi de autocunoaştere: http://youtu.be/69tOpcjXWpg

Practicăm și predăm două școli Reiki autentice așa cum ne-au fost încredințate de către maeștri & profesorii noștri:
1. Usui Shiki Ryoho, practicăm de 24 de ani și predăm de 14 ani; singura modificare adusă acestei școli este introducerea exercițiilor și practicilor japoneze învățate de la Fodor Gyorgy, ceea ce este o întoarcere la esențele și rădăcinile Reiki, fără să facem adăugiri personale; aveți linia de inițiere mai jos;
2. Gendai Reiki Ho, este școala Reiki al cărei învățături ne-au fost predate în 2015 în Japonia; linia de inițiere fiind Mikao Usui- Kan’ichi Taketomi- Kimiko Koyama- Hiroshi Doi- Eugen Bibo & Eniko Simon .   

Exercițiile Dento Reiki (originale japoneze, folosite în Gakkai Japonia), primite inițial de la Dl. Fodor, ne-au fost arătate și reconfirmate de către Hiroshi Doi sensei la întâlnirea maeștrilor Reiki din Madrid (2015) și la pregătirea noastră din Japonia (2015 și 2018).

Etica Reiki se bazează pe simplitate, modestie, compasiune, respect și sinceritate, iar practica Reiki începe prin aplicarea zilnică a celor cinci Principii Reiki = GOKAI = reprezintă baza și calea evoluției.

PRINCIPIILE REIKI după MIKAO USUI
”Întocmai azi nu mă enervez. Întocmai azi nu mă stresez. Îmi respect părinții, profesorii și pe cei mai în vârstă. Îmi câștig pâinea prin muncă cinstită. Simt respect și iubire față de tot ceea ce este viu.”

Japonia, foto Bibo Eugen
Japonia, foto Bibo Eugen

sau

”Doar azi nu o să mă enervez, nu-mi fac griji, sunt recunoscător, mă preocupa karma mea, o sa fiu amabil cu toți.”

Cât de „pur” putem canaliza energia Reiki/ rezona cu Universul? Principiile ne ajută să limpezim mintea și să calmăm emoțiile. Sunt 2 aspecte pentru care folosim Reiki: să fim sănătoși & să fim fericiți; ambele în paralel.

Principiile în limba japaneză

Citirea fonetica a textului din japoneză:                 Traducerea în engleză

Shofuku no hiho,                                                         The secret art of inviting happiness,
Manbyo no reiyaku.                                                     The miraculous medicine for all diseases.
Kyo dake wa:                                                  At least for today:
    Ikoru na,                                                          Do not be angry,
    Shinpai su na,                                                  Do not worry,
    Kansha shite,                                                   Be grateful,
    Gyo wo hakeme,                                              Work with diligence,

    Hito ni shinsetsu ni.                                         Be kind to people.
Asayu gassho shite kokoro ni nenji,                            Every morning and evening, join your hands in meditation

Kuchi ni tonae yo.                                                         State in your mind and chant with your mouth.
Shinshin kaizen.                                                           For improvement of mind and body.
Usui Reiki Ryoho.                                                         Usui Reiki Ryoho.
Choso Usui Mikao                                                       The founder, Mikao Usui.

Pentru cursuri accesați https://www.lifecoaching.com.ro/cursuri-reiki/ , pentru sesiuni de energizări (terapie) Reiki accesați https://www.lifecoaching.com.ro/sedinte-reiki/ , pentru experiența din Japonia citiți https://www.lifecoaching.com.ro/experiente-japonia/ , cartea Reiki o găsiți la https://www.lifecoaching.com.ro/carte-reiki/ și despre Reiki și medicină citiți pe https://www.lifecoaching.com.ro/reiki-si-medicina/.