Clopot Eniko Simon
cursuri Reiki

La cursul Reiki deprindeți metoda autentică care provine din Japonia prin care obțineți reducerea stresului, creșterea vitalității și îmbunătățirea calității vieții.

Practicăm Reiki din 1995 și am participat la stagii de formare în Reiki inclusiv în Japonia. Diplomele/ Certificarile în Reiki, inclusiv cele obținute în Japonia, le puteți vizualiza pe pagina web. Practicăm și predăm două școli Reiki autentice, inlcusiv exercițiile originale Reiki ale lui Usui sensei:
1. Usui Shiki Ryoho, practicum din 1995 și predăm din 2003 având cursanți atât în țară cât și în străinătate; singura modificare adusă acestei școli este introducerea exercițiilor și practicilor japoneze învatate de la Fodor Gyorgy, ceea ce este o întoarcere la esențele și rădăcinile Reiki, fără să facem adăugiri personale;

2. Gendai Reiki Ho, este școala Reiki al cărei învățături ne-au fost predate în 2015 în Japonia; linia de inițiere fiind Mikao Usui- Kan’ichi Taketomi- Kimiko Koyama- Hiroshi Doi- Eugen Bibo & Enikő Simon     

3. Exercițiile Dento Reiki (originale japoneze, folosite în Gakkai Japonia), le-am dobândit și aprofundat participând la 3 formări. Exercițiile primite inițial de la Dl. Fodor, ne-au fost arătate și reconfirmate de către Hiroshi Doi sensei la întâlnirea maeștrilor Reiki din Madrid (2015) și la pregătirea noastră din Japonia (2015 și 2018). Apoi în 2020 am participat la o a treia formare cu Rika Saruhashi sensei (Japonia și Spania), care a reactualizat informațiile conform ultimelor documente din Japonia..

Atât Usui Shiki Ryoho, cât și Gendai Reiki Hoi sunt recunscute ca fiind autentice, diferă unele elemente de practică. împărțirea pe grade, modalitatea de obținere a nivelului de profesor Reiki și parțial exercițiile/ practica prin care se accesează energia:

1. Usui Shiki Ryoho este o școală tradițională vestică; se face practică atât individual cât și în grup; pentru nivelul de profesor nu este curs, ci este un proces de pregătire de 2-5 ani, si se pune accent pe autonergizare prin cele 12 poziționări ale mâinilor recomandată de dna Takata; este un stil de formare tradițional în care se respectă perioadele de trecere între grade; se predau exercițiile originale din Japonia ale lui Usui. În această formare asigurăm condiții de practică 4 zile/ lună într-un cadru organizat și workshopuri Reiki.

2. Gendai Ho este o școală modernă și japoneză de Reiki; pune accent pe practica individuala prin exerciții originale din Japonia și exerciții recomandate de Doi sensei; aici este curs pentru nivelul de profesor& maestru. Gendai Reiki Ho este adaptată dorinței de acces și sistemului de valori al occidentalilor la nivelul spiritual și de „profesor & maestru” într-un sistem Reiki autentic, cu un „lineage” direct cu Japonia, într-un timp mai scurt de 3 ani și mai ușor de integrat în stilul de viață vestic.

În cadrul ambelor cursuri se predau exercițiile Usui Reiki Ryoho/ Dento Reiki, originale din Japonia, folosite de Mikao Usui sensei, fondatorul școlii Reiki. Înainte de înscrierea la curs, pentru a ști în ce școală Reiki doriți să vă formați, vă recomandăm să citiți informațiile legate de Reiki https://www.lifecoaching.com.ro/reiki/, de Usui Shiki Ryoho – curs susținut de Enikő Simon – https://www.lifecoaching.com.ro/usui-shiki-ryoho/  și de Gendai Ho – curs susținut de Eugen Bibo https://www.lifecoaching.com.ro/gendai-ho/ .

1. CURS REIKI tradițional- USUI SHIKI RYOHO la BRAȘOV: detalii la evenimente, pentru urgențe putem stabili și alte date de curs.                

2. CURS GENDAI REIKI HO: detalii la evenimente, pentru urgențe putem stabili și alte date de curs.

3. CURS Special Reiki de pregătire pentru deplasarea la sensei în Japonia in 2022. Hiroshi Doi sensei, ținând cont de vârsta lui de peste 80 de ani, nu mai călătorește în lume și ține cursurile Reiki doar acasă, în Japonia. Conform discuțiilor avute, este dispus să țină cursul de formare pentru nivelul de profesor&maestru, nivelul IV, pentru cei care doresc să aibă acest nivel de formare atestat în Japonia, în școala Gendai Reiki Ho, direct de Hiroshi Doi sensei. Cei interesați pot urma cursurile de la nivelul I, II, III și eventual IV organizate și certificate de noi. În acest sens este necesară absolvirea nivelului I și II în Gendai Ho în anul 2021 pentru a vă putea pregăti de nivelul de profesor in 2022. Detaliile programului deplasării la cursul din Japonia se vor stabili ulterior. Condiția de bază este ca între nivelul III și IV să existe practică intensă și acumularea experienței necesare obținerii nivelului de profesor. Vă rugăm să ne comunicați intenția de participare la programul de formare din Japonia până în 1 august 2021.

Înscrierile vă rugăm să le faceți pe email către eniko.simon@lifecoaching.com.ro sau  simoneniko@yahoo.com. De asemenea vă rugăm să trimiteți la înscriere: data la care doriți să participați la curs, numele persoanelor și datele de contact pentru confirmarea înscrierii, vârsta persoanelor care doresc sa participe la curs, într-o propoziție care este motivația participării dvs. la curs (ce doriți să învățați/ atingeți/ obțineți la acest curs). Pentru înscriere Nu este necesară plata unui avans și vă confirmăm în scris participarea în funcție de locurile disponibile în sală.

Cost curs

1.gratuit pentru copii/ tinerii până la 14 ani (inclusiv) însoțiți de un părinte, (se acordă gradul I la dorința tânărului, nu la insistențele părinților);

2. gradul I și II: detalii la tabelul cu evenimente, unde se scrie Curs Reiki, acest preț include următoarele:

  • teoria, elementele practice timp de 2 zile, în total 11-12 ore de curs.
  • ințierile/ acordajele pentru fiecare nivel de pregătire, efectuate în persoană și personal pentru fiecare participant. La cerere putem discuta teoria online, dar, din respect pentru participanți și pentru ce înseamnă dezvoltarea abilităților în Reiki, efectuăm inițieri doar personal.
  • suport de curs și la gr I manual & carte “Reiki, Universul te iubește”(autor Simon Enikő),
  • exercițiile Reiki originale din Japonia aferente fiecărui nivel de cunoaștere (grad) pe care le-ma dobândit în 3 formări. Exercițiile primite inițial de la Dl. Fodor, ne-au fost arătate și reconfirmate de către Hiroshi Doi sensei la întâlnirea maeștrilor Reiki din Madrid (2015) și la pregătirea noastră din Japonia (2015 și 2018). Apoi în 2020 am participat la o a treia formare cu Rika Saruhashi sensei (Japonia și Spania), care a reactualizat informațiile conform ultimelor documente din Japonia.
  • diploma bilingvă,
  • abonament de practică la sesiuni de energizare în grup pentru 3 luni în cele 4 zile/ lună trecute în program la rubrica ”practică generală” pe 3 luni după curs.

Reducere preț curs: în cazul în care la același curs & dată de curs participă minim 2 membri de familie, atunci oferim reducere de 150 lei/pers. Plata cursului se face în prima sau a doua zi de curs și se primește bon fiscal, iar pentru societăți factură și contract pentru ”managementul stresului sau dezvoltare personală”.

După absolvirea fiecărei etape de curs se eliberează diplomă bilingva (română și engleză). Vă rog să aveți în vedere că în Romania practica Reiki nu apare ca și profesie.

La cursuri rugăm să veniți în ținută comodă și să aduceți papuci de casă. În cadrul cursului vom efectua energizări Reiki între noi. Reiki trece prin haine, pentru energizare beneficiarul ședinței nu se va dezbrăca ci se va realiza ședința de energizare prin apropierea sau aplicarea mâinilor peste haine și din acest motiv vă recomandăm să veniți într-o ținută comodă și adecvată.