Clopot Eniko Simon
cursuri Reiki

Practicăm Reiki din 1995 și am participat la stagii de formare în Reiki inclusiv în Japonia. Diplomele/ Certificarile în Reiki, inclusiv cele obținute în Japonia, le puteți vizualiza pe pagina web. Practicăm și predăm două școli Reiki autentice:
1. Usui Shiki Ryoho, practicum din 1995 și predăm din 2003 având cursanți atât în țară cât și în străinătate; singura modificare adusă acestei școli este introducerea exercițiilor și practicilor japoneze învatate de la Fodor Gyorgy, ceea ce este o întoarcere la esențele și rădăcinile Reiki, fără să facem adăugiri personale;

2. Gendai Reiki Ho, este școala Reiki al cărei învățături ne-au fost predate în 2015 în Japonia; linia de inițiere fiind Mikao Usui- Kan’ichi Taketomi- Kimiko Koyama- Hiroshi Doi- Eugen Bibo & Enikő Simon     

Exercițiile Dento Reiki (originale japoneze, folosite în Gakkai Japonia), învățate de noi inițial de la Dl. Fodor, ne-au fost arătate și reconfirmate de către Hiroshi Doi sensei la întâlnirea maeștrilor Reiki din Madrid (2015) și la pregătirea noastră din Japonia (2015 și 2018).

Ambele școli Reiki sunt recunscute ca fiind autentice, diferă împărțirea pe grade, modalitatea de obținere a nivelului de profesor Reiki și parțial exercițiile/ practica prin care se accesează energia:

 • Usui Shiki Ryoho este o școală tradițională; se face practică atât individual cât și în grup; pentru nivelul de profesor nu este curs, ci este un proces de pregătire de 2-5 ani, si se pune accent pe autonergizare prin cele 12 poziționări ale mâinilor recomandată de dna Takata; este un stil de formare tradițional în care se respectă perioadele de trecere între grade; se predau exercițiile originale din Japonia ale lui Usui. În această formare asigurăm condiții de practică 4 zile/ lună într-un cadru organizat și workshopuri Reiki.
 • Gendai Ho este o școală modernă Reiki; pune accent pe practica individuala prin exerciții originale din Japonia și exerciții recomandate de Doi sensei; aici este curs pentru nivelul de profesor& maestru. Gendai Reiki Ho este adaptată dorinței de acces și sistemului de valori al occidentalilor la nivelul spiritual și de „profesor & maestru” într-un sistem Reiki autentic, cu un „lineage” direct cu Japonia, într-un timp mai scurt de 3 ani și mai ușor de integrat în stilul de viață vestic.

În cadrul ambelor cursuri se predau exercițiile Dento Reiki, originale din Japonia, folosite de Mikao Usui, fondatorul școlii Reiki. Înainte de înscrierea la curs, pentru a ști în ce școală Reiki doriți să vă formați, vă recomandăm să citiți informațiile legate de Reiki https://www.lifecoaching.com.ro/reiki/, de Usui Shiki Ryoho – curs susținut de Enikő Simon – https://www.lifecoaching.com.ro/usui-shiki-ryoho/  și de Gendai Ho – curs susținut de Eugen Bibo https://www.lifecoaching.com.ro/gendai-ho/ .

 • 1. CURS REIKI tradițional- USUI SHIKI RYOHO la BRAȘOV cu exerciții din Japonia:
 • 1.1. gradul I: 18-19 ianuarie 2020 (week-end), orele 10-16. Termen de înscriere 17.01.2020. Următorul curs va fi în 22-23.02.2020 si 25-26.04.2020. Pentru urgențe putem stabili și alte date de curs.                        
 • 1.2. gradul II: 17-18 ianuarie 2020 (vineri-sâmbătă), orele 16-21 . Înscrierea se recomandă după 12 săptămâni de la gr I. Termen de înscriere 17.01.2020. Următorul curs va fi în 24-25.04.2020. Pentru urgențe putem stabili și alte date de curs.
 • Cursul Reiki din Timișoara va fi în …………2020 . Pentru informații și înscrieri vă rugăm să ne contactați.
 • 2. CURS GENDAI REIKI HO
 • 2.1. Shoden nivelul I: ……….., orele 10-16. Termen de înscriere …………. Următorul curs va fi în …………… Pentru urgențe putem stabili și alte date de curs.                            
 • 2.2. Okoden, nivelul II: 19 ianuarie, orele 10-16. Termen de înscriere 17.01.2020. Următorul curs va fi în ……… 2020. Pentru urgențe putem stabili și alte date de curs.
 • 2.3. pentru următoarele nivele trimitem informația direct cursanților absolvenți.

3. CURS Special Reiki de pregătire pentru deplasarea la sensei în Japonia. Hiroshi Doi sensei, ținând cont de vârsta lui de peste 80 de ani, nu mai călătorește în lume și ține cursurile Reiki doar acasă, în Japonia. Conform discuțiilor avute, este dispus să țină cursul de formare pentru nivelul de profesor&maestru, nivelul IV, pentru cei care doresc să aibă acest nivel de formare atestat în Japonia, în școala Gendai Reiki Ho, direct de Hiroshi Doi sensei. Cei interesați pot urma cursurile de la nivelul I, II, III și eventual IV organizate și certificate de noi. În acest sens este necesară absolvirea nivelului I și II în Gendai Ho în anul 2019 pentru a vă putea pregăti de nivelul de profesor in 2020. Detaliile programului deplasării la cursul din Japonia se vor stabili ulterior. Condiția de bază este ca între nivelul III și IV să existe practică intensă și acumularea experienței necesare obținerii nivelului de profesor. Vă rugăm să ne comunicați intenția de participare la programul de formare din Japonia până în 10 ianuarie 2020.

Înscrierile vă rugăm să le faceți pe email către eniko.simon@lifecoaching.com.ro sau  simoneniko@yahoo.com. De asemenea vă rugăm să trimiteți la înscriere:

 • data la care doriți să participați la curs,
 • numele persoanelor și datele de contact pentru confirmarea înscrierii,
 • vârsta persoanelor care doresc sa participe la curs,
 • într-o propoziție care este motivația participării dvs. la curs (ce doriți să învățați/ atingeți/ obțineți la acest curs). Pentru înscriere Nu este necesară plata unui avans și vă confirmăm în scris participarea în funcție de locurile disponibile în sală.

Locația        Brașov, str. Lunga (vă confirmăm la înscriere locația exactă și orarul cursului)

Cost curs 1.gratuit pentru copii/ tinerii până la 14 ani (inclusiv) însoțiți de un părinte, (se acordă gradul I la dorința tânărului, nu la insistențele părinților); 2. gradul I și II: 600 ron/ adult/ fiecare grad și nivel, acest preț include următoarele:

 • teoria, elementele practice și inițierile,
 • suport de curs și la gr I manual & carte “Reiki, Universul te iubește”(autor Simon Enikő),
 • exercițiile Reiki originale din Japonia aferente fiecărui nivel de cunoaștere (grad),
 • diploma bilingvă,
 • abonament de practică la sesiuni de energizare în grup pentru 3 luni (în cele 4 zile/ lună  trecute în program la rubrica ”practică generală” pe 3 luni după curs.

Reducere preț curs: în cazul în care la același curs & dată de curs participă minim 2 membri de familie, atunci fiecare membru de familie are reducere 25% = -150 lei/pers. Plata cursului se face în prima sau a doua zi de curs și se primește bon fiscal, iar pentru societăți factură și contract pentru ”managementul stresului sau dezvoltare personală”.

După absolvirea fiecărei etape de curs se eliberează diplomă bilingva (română și engleză). Vă rog să aveți în vedere că în Romania practica Reiki nu apare ca și profesie.

La cursuri rugăm să veniți în ținută comodă și să aduceți papuci de casă. În cadrul cursului vom efectua energizări Reiki între noi. Reiki trece prin haine, pentru energizare beneficiarul ședinței nu se va dezbrăca ci se va realiza ședința de energizare prin apropierea sau aplicarea mâinilor peste haine și din acest motiv vă recomandăm să veniți într-o ținută comodă și adecvată.

CURS Special de Reiki de pregătire pentru Japonia

Hiroshi Doi sensei, ținând cont de vârsta lui de peste 80 de ani, nu mai călătorește în lume și ține cursurile Reiki doar acasă, în Japonia. Conform discuțiilor avute, este dispus să țină cursul de formare pentru nivelul de profesor&maestru, nivelul IV, pentru cei care doresc să aibă acest nivel de formare atestat în Japonia, în școala Gendai Reiki Ho, direct de Hiroshi Doi sensei. Cei interesați pot urma cursurile de la nivelul I, II, III și eventual IV organizate și certificate de noi. În acest sens este necesară absolvirea nivelului I și II în Gendai Ho în anul 2019 pentru a vă putea pregăti de nivelul de profesor in 2020. Detaliile programului deplasării la cursul din Japonia se vor stabili ulterior. Condiția de bază este ca între nivelul III și IV să existe practică intensă și acumularea experienței necesare obținerii nivelului de profesor.