Cum am ajuns să practic ”art terapie”?

În calitate de life-coach și trainer am explorat mai multe domenii de activități creative și de exprimare a sinelui; iar procesul creativ de exprimare prin pictura, desen, mișcare etc m-a ajutat să mă îndrept spre noțiunea ”artelor combinate”. În calitate de practicant și terapeut Reiki, în 26 de ani, am avut acces la numeroase descoperiri sufletești atât personale, cât și prin beneficiari; iar astfel am înțeles că vindecarea este darul fiecăruia dintre noi și terapia urmărește susținerea acestui proces de vindecare la diverse nevele (fizic, emoțional, mintal).

Începând din 2010 am descoperit limbajului simbolurilor, mandalelor și a picturii pe mătase, care m-au ajutat în înțelegerea profundă a mecanismelor mele interioare, care influențează sau chiar determină unele momente de viață. La fel ca noi toți, căutam secretul dezvoltării sinelui și astfel am ajuns să descopăr emoțiile ascunse și să conștientiez propriile limite, după care am căutat modalități de integrare și trăire armonioasă a aspectelor conștienizate. Am învățat să înțeleg lumea metaforelor, simbolurilor și a culorilor și să accept mesajele transmise din subconștient în această formă, observând în această experiență propriul proces de vindecare emoțională.  

Ce oferă terapia prin arte?

Art terapia ne oferă căi de comunicare inedite și infinite care depășesc limitele limbajului verbal, ajutând exprimarea emoțiilor ascunse și dizolvând limitele comunicării verbale. Art terapia ajută la:

Simon Eniko, pictura matase
feng-shui-woulou,-poza-Eugen-Bibo
 • explorarea emoțiilor și depăşirea blocajelor emoţionale,
 • rezolvarea conflictelor,
 • gestionarea comportamentului,
 • dezvoltarea prin mișcare, prin arte vizuale, prin muzică, prin teatru sau joc.
 • dezvoltarea încrederii în propria persoană și creşterii nivelului stimei de sine;
   îmbunătăţirea abilităţilor de autocunoaştere și autoacceptare;
   dezvoltarea imaginaţiei şi creativitǎţii;
   eliberarea de tensiuni, stress și sentimente negative;
 • conștientizarea valorile din viața noastră și acceptarea propriei persoane, etc.

Într-o lume în care alergăm și un stil de viață agitat, întoarcerea spre interior și spre momente de liniște interioară sunt necesare pentru a ne simți în armonie. Toate emoțiile creeză efecte în corpul nostru și terapia prin arte ne ajută să fim prezenți în viața noastră și să ne detensionăm corpul printr-un mod de axpimare creative, frumos și armonios.

În art terapie se crează mediul pentru schimbări și lucrarea ”artistică” nu este un produs care să fie plăcut estetic, terminat sau valoros, ci este o cale de comunicare și de înțelegere a emoțiilor.

O primă invitație este să descoperiți propria personalitate cu ajutorul simbolurilor în cadrul unui atelier de creare mandale personale. Va invit sa vizionati filmul http://youtu.be/TZy8T_UripI