Simon Eniko, trainer & coach & profesor

Enikő Simon

“Dacă el este un adevărat înţelept, nu vă va cere să pătrundeţi în casa înţelepciunii sale ci vă va conduce în pragul propriei voastre case”. – Kahlil Gibran-

Cu o personalitate dinamică şi deschisă către tot ce este nou, promovez un concept complex de viaţă în care ştiinţa managementului se armonizează cu tehnicile spirituale. Curajul de a fi eu însămi m-a susţinut să-mi realizez viziunea, îmbinând activitățile profesionale cu abilitatea de a lucra cu oamenii şi cu spiritualitatea în viaţa de zi cu zi. Prin spiritualitate înțeleg manifestarea echilibrului în viața de zi cu zi, practicarea armoniei interioare și înțelegerea profundă a menirii personale.

Licenţiată în economie la ASE Bucureşti pe specializarea Turism – Servicii, am ales la început frumusețea unei profesii în turism. Entuziasmul şi dorinţa mea de inovare m-au susţinut să implementez idei noi și să descopăr calea japoneză în dezvoltarea personală și profesională. Puteți beneficia de experiența mea din următoarele domenii: 

  •    16 ani în managementul și de coordonarea oamenilor/ echipelor, motivarea personalului atât din organizațiile de profit cât și non-profit, unde există doar motivație non-financiară;
  •    9 ani în practica life coaching și 6 ani în business coaching fiind specializată pe coachingul de echipă (integrarea diferitelor personalități în grup), în managementul stresului, în managementul timpului, în valorificarea eficientă a potențialului uman și material, în dezvoltarea creativității, în Kaizen coaching etc.;
  •   15 ani în susținerea unor prezentări publice, în comunicare și marketing, fiind 5 ani reprezentant de relații publice și consilier marketing la o instituție care susține IMM-rile din fonduri guvernamentale;
  •    5 ani în analiza economico- financiară și evaluarea afacerii pentru societăți și coaching financiar;
  •    24 ani în practica tehnicii japoneze Reiki, în gestionarea eficientă a resurselor proprii emoționale și mentale proprii, în crearea armoniei în viața de zi cu zi, în eliberarea de limitări și șabloane mentale negative, în rezolvarea indeciziei, în eliberarea de frici și temeri, în creșterea nivelului de conștientizare, în eliberarea de stres etc.;
  •    4 ani de practică a meditațiilor tibetane și desenarea mandalelor;
  •    7 ani în pictura pe mătase naturală și organizarea de ateliere de creativitate.

Preocupată de înţelegerea mai profundă a vieţii, de găsirea propriului echilibru interior, de definirea scopurilor mele în viaţă, mi-am început căutările de la 20 de ani, evoluţia mea pe acest plan fiind susţinută de numeroase cursuri, începând cu Reiki, continuând tehnici de meditaţie tibetană etc. Curiozitatea şi dorinţa de a cunoaşte aspectele profunde ale vieţii, de a găsi calea spre împlinire, m-au determinat să cunosc multe tehnici de autodezvoltare profesională și de autocunoaștere.  Viața mi-a rezervat multe șanse de schimbare și împlinire, iar Reiki este o parte de suflet din ea, astfel, din 2004, am susţinut numeroase seminarii Reiki.

În paralel sunt implicată în mai multe activităţi sociale, organizaţii şi cluburi non-profit, printre care şi Asociaţia Reiki Usui unde sunt membru fondator & preşedinte și coordonez un grup de 50 de voluntari, folosindu-mă de abilitățile de leader și de experiența în motivarea non-financiara a oamenilor.

Cunoaşterea acumulată, empatia, abilitatea de a lucra cu oamenii şi de a asculta, sunt doar câteva elemente pentru care persoane din diferite domenii mi se adresează pentru susținere dorind să-şi găsească echilibrul în viață prin coaching. Am început formarea în coaching la Noble Manhattan Coching Ltd, apoi am obținut Diploma de Coach conform COR, iar ulterior m-am îndreptat spre Kaizen coaching. Având în vedere că am lucrat 4 ani în analiză economico-financiară și evaluarea afacerii, m-am lansat în coachingul financiar. De asemenea, lucrez în special cu persoane cu diverse funcții de conducere care doresc o performanță personală mai bună, o comunicare eficientă cu echipa lor şi vor să găsească propria cale în depăşirea obstacolelor, doresc autorealizare și împlinire.

Având o minte foarte creativă și dorind să găsesc o cale feminină de autoexprimare a emoțiilor și trăirilor, am deprins tehnicile de pictură pe mătase și mandale. Dezvoltarea sensibilității pe această cale artistică și pasiunea cu care pictez au fost încununate de mai multe vernisaje ale unor expoziții în care am expus peste 50 de tablouri și mandale.

Care este scopul tău în viață? Ce este important în viața ta? Ce înseamnă fericirea pentru tine?

La fel cum sunt mai multe cărări care ne conduc spre vârful unui munte și în viață avem mai multe șanse și drumuri spre atingerea împlinirii și fericirii. Dorința de a fi eu însămi m-a susținut să găsesc acele cărări prin care călătoria mea din această viață să fie una frumoasă. Mesajul pe care doresc să-l transmit este să aveți curajul de a fi  voi înșivă, în armonie cu sinele vostru și cu ceea ca vă înconjoară pentru atingerea stării de fericire și împlinire! Vă stau la dispoziție în calitate de trainer, mentor și coach pentru a vă conduce în pragul propriei voastre înțelepciuni.

Bibo Eugen

Sunt Eugen, inginer de formare, am experienţă de 16 ani în mediul corporate, lucrând în calitate de specialist la o firmă multinaţională. Am avut o încadrare în care am fost orientat constant pe performanţe, focusat pe soluţii pentru o varietate de încercări. Viaţa profesională, relaţia cu ceilalţi, înfruntarea diverselor provocări m-au îndrumat să caut metode prin care să-mi recapăt echilibrul interior şi să-mi menţin sănătatea.

Una dintre cele mai importante experienţe din viaţa mea este Reiki. Am primit primele acordajele în 1995 în şcoala tradiţională Usui Shiki Ryoho, astfel am acumulat peste 25 de ani experienţa şi folosesc această tehnică cu succes în diverse situaţii de viaţă. În aceşti ani mi-am completat în permanenţă informaţiile şi cunoştinţele despre Reiki ajungând în Japonia la cursurile de Gendai Reiki Ho din regiunea Osaka ale lui Hiroshi Doi Sensei.

Având o gândire focusată pe raţionamentul ştiinţific, timp de mulţi ani, studiile mele şi atenţia mea s-au orientat către ştiinţele exacte, asemenea unui inginer pragmatic. Anii `90, prin accesul la multiple informaţii, au declanşat lărgirea viziunii asupra vieţii şi am descoperit o altă abordare a vieţii şi lumii. Am început să citesc cu interes literatura ce ţinea de domeniul dezvoltării personale şi să particip la cursuri. Au urmat ani de exerciţii, de practică, diverse situaţii în care această tehnică mi-a oferit un sprijin invizibil şi efectiv.

Accederea la nivelul de profesor în Usui Shiki Ryoho a fost un proces lin şi natural în anului 2004, asemenea şi fondarea Asociaţiei Reiki Uşui cu alți 9 colegi în 2006, unde îndeplinesc funcţia de vicepreşedinte. Au urmat ani plini de activitate, în 2009, prin intermediul lui Fodor Gyorgy, maestrul care a vizitat de mai multe ori Japonia, am aprofundat exerciţiile originale japoneze de Dento Reiki. Un alt moment remarcabil a fost în 2014 întâlnirea cu ultimul maestru iniţiat de doamna Takata, Rick Bockner. Doi ani mai târziu, în 2016, Rick Bockner a fost invitatul special al Asociaţiei Reiki Usui din Braşov pentru a susține un seminar.

După 20 de ani de Reiki, în 2015 august, împreună cu soţia şi cu alţi doi colegi, am plecat în Japonia, în ţara de origine al tehnicii Reiki. Călătoria în Japonia a fost dedicată în special Reiki, astfel am participat la pregătirea în Reiki şi am petrecut o zi pe muntele Kurama, dar am luat contact şi cu cultura locală şi am vizitat diferite locuri. A fost o experienţă deosebită deoarece am avut onoarea să pot participa la cursurile de Gendai Reiki Ho ţinute de Hiroshi Doi Sensei. Am avut oportunitatea să cunosc punctul de vedere al unui profesor Reiki japonez, să-mi întregesc cunoştinţele despre această tehnică şi să aprofundez unele practici Reiki japoneze. La două luni după cursurile din Japonia, am participat la o altă pregătire cu Doi Sensei, la întâlnirea internaţională a Asociaţiei Gendai Reiki Ho ţinuta lângă Madrid, la El Escorial. Am absolvit workshop-ul de Dento Reiki, practicile Reiki originale din Japonia, alături de alţi 110 profesori Reiki din toată lumea.

Lucrând într-o organizaţie multinaţională timp de 16 ani carieră mea profesională a avut o evoluţie concomitentă cu activitatea în Reiki, tehnicile de energizare m-au ajutat în depăşirea provocărilor şi în gestionarea tensiunilor acumulate la servici. Cunoscând ritmul de lucru din corporaţii şi având practica Reiki, vă confirm din propria experienţă că, tehnicile Gendai Reiki Ho, sunt de mare ajutor pentru persoane active, pentru cei care lucrează zi de zi contra cronometru pe proiecte multiple. Chiar dacă suntem prinşi în vâltoarea sarcinilor de servici, este necesar să ne echilibrăm după orele de lucru, să aducem armonie în viaţa noastră personală şi în cea de familie.

În ultimii ani am dorit o schimbare profesională, astfel am absolvit cursul de formator, de trainer, de amenajări interioare și Feng Shui. În prezent administrez propria companie de home design, dar sunt și formator/ trainer la companii. Pe lângă diverse sporturi, fotografia este hobby-l căruia îi dedic cel mai mult timp: www.eugenbibo.ro