Coachingul financiar este diferit de consultanța financiara. În coaching soluțiile se elaborează împreună, iar în consultanță cineva din afară oferă soluția. Având experiență în calitate de economist și analist financiar, prin experiența acumulată în efectuarea analizei economico- financiare și evaluarea afacerii pentru societăți am identificat acele clișee de gândire și blocaje de gândire care duc la pierderi financiare și chiar la eșecul afacerii. Coachingul financiar constă în identificarea, împreună cu persoana abilitată de a lua decizii cu implicări financiare, posibilelor căi de finanțare, de reducere a costurilor și/sau de creștere a veniturilor, planificarea bugetului – indiferent că este vorba de bugetul de familie sau de o afacere.

De asemenea, prin coaching financiar se descoperă punctele forte personale/ ale afacerii și acele pârghii pe care le aveți la dispoziție și care vă pot aduce venituri, clienți noi și soluții viabile. Visele și viziunile se transformă în realitate prin  descoperirea modului în care să le transpuneți în planuri, bugete și acțiuni. Prin coaching financiar nu vi se impune o adordare exterioară, ci totul se bazează pe resursele și strategia personalizată a persoanei/ firmei.

Cochingul financiar susține transpunerea ideilor de afaceri în strategii financiare, asigură verificarea ideilor de finanțare și menține atenția misiunea companiei și al managerului. În cadrul ședințelor se oferă posibilitatea înțelegerii și simulării unor proiecții financiare pentru persoane care au pregătire profesională în alt domeniu decât cel financiar.

Managerii din cadrul companiilor mici și mijlocii pot înțelege unde există potențial de pierdere în afacerea lor și cum pot preveni și gestiona acest aspect. Împreună vom descoperii care sunt modalitățile de creștere a investițiilor și a profitului.

Vă stăm la dispoziție în cadrul ședințelor de coaching financiar cu experiența în antreprenoriat începând din 1992 (când am înființat prima companie), cu experiență de 5 ani în analiză financiar -economică și cu 9 ani de coaching financiar.